Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Blogi: Mitä olen oppinut asiakkaana coaching-prosesseissa

Kyllä, syön omia ”lääkkeitäni”! Minulla on ollut vuosien varrella monia coacheja Coaching-yhdistyksen Coachille Coach (CoCo) –piiristä* ja muualtakin tarpeen mukaan. Haluan tällä kirjoituksella kiittää taitavia ja ihania coachejani sekä kertoa omista oivalluksista ja hyödyistä, mitä olen prosesseista saanut. Toivon, että voin omalla esimerkilläni innostaa ihmisiä vielä rohkeammin hakemaan kannustavaa matkakumppania unelmia kohti mennessään – sekä olla luomassa keskustelukulttuuria, missä coach on osana ihmisten hyvinvointiverkostoa.

Case life coaching – kiitos sinulle Reija Könönen coachauksestasi!

Olen käsitellyt parisuhteeseen liittyviä haasteita ja unelmia kanssasi. Sinun lämpimän myötätuntoisessa läsnäolossa olen tuntenut turvallisuutta sanoittaa asioita radikaalin rehellisesti ja avoimen haavoittuvaisena ilman arvostelun tai tuominnan pelkoa.

Miehenä koen tärkeäksi päästä puhumaan rakkausasioista coachille, joka auttaa reflektoimaan asioita naiseuden näkökulmasta. Pariterapian ohessa on ollut arvokasta laajentaa omaa parisuhde ymmärrystä myös itsekseni Reijan coachauksissa. Olen oppinut päästämään vielä enemmän irti menneisyydestä kumpuavasta pelosta sanoittaa tarpeita ja toiveita. Tarpeiden tarkoituksenmukainen kommunikointi on yksi tärkeimmistä parisuhdetta tukevista taidoista.

Coachina olen oppinut sinulta miten voimallista on tilan antaminen. Kuuntelet kärsivällisesti ja osaat kysyä ytimekkäitä kysymyksiä – myös lempeästi haastaen. Tilannetajusi ja kokonaisuuden hahmottamisen kykysi ansiosta teemoista on löytynyt punainen lanka, joka on vienyt parisuhdetaitojani eteenpäin.

Case business coaching – kiitos coach Sirpa Etzell!

Olet auttanut minua yritystoiminnan kehittämisen, brändin kirkastamisen, myynnin ja markkinoinnin saralla.

Aiemmin ammattiurheilijana, mediatuottajana ja urheilumanagerina sain tehdä myyntityötä ihan tarpeeksi. Nyt tunsin voimattomuutta ja turhautumista myyntiteeman äärellä. En halua olla yksi monista coacheista, joka uuvuttavalla tahdilla tykittää sanomaansa somessa, sponsoroiduissa sisällöissä, uutiskirjeissä, jne…

Mitä mä sitten haluan? Jos haluan lisää asiakkaita ja merkityksellisiä työhyvinvointi projekteja, myynti ja markkinointi kuuluu jollain tavalla yhtälöön – Sirpa mentoroi – ja kiukku mun sisällä kasvoi…

Kunnes löysin rauhan, innostuksen ja energian siitä mitä MÄ HALUAN tehdä. Sirpa ehdotti oivallisesti näkökulman muotoilua myyntiin ja markkinointiin. Nyt se on: itseni ja työyhteisöni pitämistä asiakkaiden mielissä. Jotenkin sanat ”mielessä pitäminen” tuotti oivalluksen, että keskityn jatkossa enemmän blogeihin sekä podcasteihin ja yhteydenpito olemassa oleviin asiakkaisiin tapahtuu hyödyllinen sisältö edellä, eikä uusia tuotteita tai valmennuskonsepteja buustaten.

Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja ehkä joidenkin mielestä itsestäänselvyydeltä. Tämä pieni muokkaus avasi kuitenkin minulle erilaisen lähestymistavan sekä suhtautumisen myynti ja markkinointi teemaan. Nyt tunnen voimaantuneeni tekemään itseni näköisiä juttuja, omalla tavallani ja asiat saavat virrata tarkoituksenmukaisesti. Viimeisimpien vuosien aikana yhä suuremmiksi kasvaneet esteet poistuivat – tätä on coaching parhaimmillaan:

kulkea asiakkaan rinnalla, auttaa poistamaan esteitä sekä vapauttaa hänen todellinen voimansa ja potentiaalinsa.

Sirpalta opin coachina simppelin tavan palata edellisen session antiin kysymyksellä: ”mitä muistat edellisestä coachauksesta”? Tämä vahvistaa asiakkaan omaa toimijuutta ja vastuullisuutta sekä vie fokuksen asiakkaaseen eikä coachiin pääkohtien luettelijana, eli ns. ”ulkoisena muistikovalevynä”.

Kiitos coachini, kun tuette minua olemaan aito oma itseni – oman totuuden sekä voiman äärellä!

* Mahdollinen Suomen ennätys: eniten coach-sanoja yhdessä lauseessa ;)

 

Rakkaudella, Aleksi Litovaara

Business Performance Coach + työnohjaaja + mindfulness-ohjaaja = onnistumisten kasvattaja

aleksilitovaara.com

#coach #coaching #valmennus #businesscoaching #lifecoaching

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.